Retour
  • Contactez-nous

Au coeur de la Presqu'île de Guérande, le Parc Naturel Régional de La Brière s'étend sur 49 000 hectares dont 7 000 hectares de marais.

Deuxième marais de France, après celui de la Camargue, le Parc Naturel Régional de La Brière est recensé parmi les plus riches d'Europe sur le plan biologique avec une flore et une faune très variées.

Pénétrez dans un monde mystérieux et fascinant à la fois et découvrez une succession de canaux, roselières, prairies humides, tourbières et îles.

C'est à bord d'un chaland, barque noire et effilée à fond plat dirigée par une perche, que cette vaste étendue révèle ses plus beaux visages...

Consultez + d'infos sur Le Parc Naturel de Brière.

Le Village de Kerhinet
Au coeur du Parc Naturel de la Brière, le Village de Kerhinet est un ancien village de paysans et de tisserands entièrement reconstruit dans son aspect d'antan : roseaux pour la toiture, pierre et terre pour les murs et tourbe pour le combustible.

Kerhinet compte dix-huit chaumières authentiques restaurées. L'une des dix-huit chaumières abrite le musée du Chaume consacré au métier de chaumier et à l'habitat briéron traditionnel.

Tous les jeudis en période estivale, un marché proposant des produits du terroir se tient au Village de Kerhinet.

Het White Gold Country

 

Ga naar het hart van de kwelder van Guérande, een uniek door de mens gevormd landschap, dat een mozaïek van vormen en kleuren biedt.

Ontdek te voet, per fiets of met paard en wagen dit unieke universum, waar u de geheimen van deze schat van smaak zult krijgen: het zout van Guérande.

Terre de Sel ligt in het hart van de zoutmoerassen en biedt begeleide ontdekkingstochten, een tentoonstellingsruimte over het leven in de kwelders en een winkel die zout en zout water rechtstreeks verkoopt.

Regionaal natuurpark van Brière
In het hart van het schiereiland van Guérande, beslaat het Regionaal Natuurpark van La Brière 49.000 hectare, waaronder 7.000 hectare moerassen.

Het tweede Franse moeras, na dat van de Camargue, wordt het Regionaal Natuurpark van La Brière tot de rijkste van Europa gerekend vanuit biologisch standpunt met een zeer gevarieerde flora en fauna.

Betreed een mysterieuze en fascinerende wereld tegelijk en ontdek een opeenvolging van kanalen, rietvelden, natte weiden, veengebieden en eilanden.

Het is aan boord van een schuit, zwarte en taps toelopende boot met een vlakke bodem geleid door een paal, dat deze enorme uitgestrektheid de mooiste gezichten onthult ...

Lees meer over natuurpark Brière.

 

Het dorp van Kerhinet

 

In het hart van het natuurpark van Brière, het dorp Kerhinet is een oud dorp van boeren en wevers volledig herbouwd in zijn aspect van weleer: riet voor het dak, steen en aarde voor muren en turf voor brandstof.

Kerhinet heeft achttien gerestaureerde huisjes. Een van de achttien rietgedekte huisjes is de thuisbasis van het Thatched Cottage Museum, dat is gewijd aan de activiteiten van rieten dak en de traditionele nederzetting Brieron.

Elke donderdag in de zomer wordt er een markt met lokale producten gehouden in het dorp Kerhinet.

close
Remonter en haut de page